Обсмажування горіхів. Замочування, активація, ферментація. Офіційна позиція компанії AUMi.
Важливий висновок з численних досліджень про вплив обсмажування на горіхи виглядає наступним чином — на те, яка саме кількість корисних речовин гине під час обсмажування, впливає 1) час обсмажування, 2) температура обсмажування.
Деякі корисні речовини дуже чутливі до тепла й можуть бути втрачені під час смаження. Наприклад, руйнуються деякі види антиоксидантів. Антиоксиданти важливі для здоров'я, оскільки допомагають захистити клітини від ушкодження вільними радикалами. В одному з досліджень рівень антиоксидантів в різних горіхах постійно знижувався під час 30-хвилинного обсмажування при температурі 180°C. Цікаво також наступне — деякі сполуки, які володіють антиоксидантними властивостями, навпаки, утворюються при смаженні. Ба більше, не всі антиоксиданти пошкоджуються під впливом температури. Є дані, що кількість антиоксидантів лютеїну та зеаксантину в фісташках та в горіхах фундука залишається незмінною. Дослідження також показують, що вітамін Е, тіамін (B1) та каротиноїди руйнуються під час обсмажування, втім, ступінь втрати даних речовин варіюється від типу горіха та від температури. Наприклад, в одному з досліджень обсмажування мигдалю та волоських горіхів викликало більшу втрату вітаміну Е, ніж обсмажування фундука. Разом з тим обсмажування ніяк не вплинуло на вміст вітаміну Е в фісташках. Вітаміни починають швидше руйнуватися при підвищенні температури чи збільшенні часу смаження. Рівень альфа токоферолу, найбільш активної форми вітаміну Е, зменшився на 20% в мигдалеві та на 16% у фундуку після 25-хвилинного обсмажування при температурі 160°C. Рівень втрати тіаміну (B1) також залежить від температури смаження. А ось на рівень рибофлавіну (В2) процес смаження майже не впливає. Загалом, кожен тип горіха та кожна поживна речовина в горіхові по-різному реагує на процес обсмажування чи на супутні умови даного процесу.
Беручи до уваги умови, за яких обсмажуються горіхи/насіння AUMi, можна зробити висновок, що втрати корисних властивостей в продукції мінімальні.
І наостанок. Хоча деякі вітаміни й втрачаються під час смаження, пам'ятаймо, що горіхи не є основним джерелом вітамінів. Винятком можна вважати хіба що мигдаль, багатий вітаміном Е.
- Керівник цеху пакування та збору замовлень на харчове виробництвоШукаємо в команду професіонала, який очолить та буде розвивати відділ пакування та збору замовлень на виробництві.Керівник цеху пакування та збору замовлень на харчове виробництво
- Спеціаліст, оператор, помічник на харчове виробництво, різноробочийВиробник харчових продуктів преміумкласу шукає на постійну роботу різноробочого / спеціаліста / помічника у виробничий та пакувальний цехи.Спеціаліст, оператор, помічник на харчове виробництво, різноробочий